wrapper

Актуални отворени процедури

Структурни фондове на ЕС

Единен информационен портал

Първите 4 швейцарски трамвая тръгнаха официално днес по линия номер 8 в София. В събитие организирано по този повод взеха участие заместник министър-председателят по европейските фондове Малина Крумова, кметът на София Йорданка Фандъкова и посланикът на Швейцария Денис Кнобел, които бяха и сред първите пътници в един от зелените трамваи. Малина Крумова отбеляза, че с 28-те реновирани мотриси по Българо-швейцарската програма за сътрудничество се подменя 10% от състава на мотрисите в столицата. „Проектът „Домино” за дуалното образование, развитието на проекта за здраве и образование за всички, проектът за домашни грижи, изпълняван от БЧК и тези, които предстоят да бъдат изпълнени по отношение на опасните отпадъци и обезвреждането на пестициди са само малка част от добрите инициативи, които подкрепя Българо-швейцарската програма, по която със 76 млн. швейцарски франка постигаме още много в посока намаляване на икономическите и социални различия в рамките на ЕС“, допълни още Малина Крумова

"Надявам се тези трамваи скоро да станат един от новите символи на София и на амбициите й да продължи обновяването на обществения транспорт и подобри качеството на въздуха, както и на кандидатстването й за „Зелена столица на Европа", подчерта посланик Кнобел.  

До края на годината столицата ще се сдобие с общо 28 трамвая, доставени в рамките на Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Стойността на проекта „Модернизирани трамваи за град София”  е 3 млн. швейцарски франка, от които швейцарската страна покрива 85% от общите разходи. 

Оперативни програми

Относно

Порталът се доразвива и поддържа по проект 0045-ЦИО-3.2 „Поддръжка и доразвиване на Единния информационен портал за Структурните фондове и Кохезионния фонд в България www.eufunds.bg” (BG161PO002-3.2.01-0004-C0001). Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.