wrapper

Актуални отворени процедури

Структурни фондове на ЕС

Единен информационен портал

Над 400 ученици се състезаваха в „Зелената олимпиада“ на сцената на Държавната опера в Стара Загора. Изненадата на събитието беше Поли Генова, която стана посланик  на зелената идея и зарадва всички с изпълнения на най-популярните си песни. Тя призова учениците да бъдат отговорни и да пазят природата.

Заедно с онлайн платформата http://zelenaolimpiada.bg/ тази година Министерството на околната среда организира и викторини на живо в няколко български града. Първо в Стара Загора учениците отговаряха на въпроси, различни от тези в онлайн конкурса. Водещ на събитието беше актьорът Николай Начев, който провери знанията им за опазване на околната среда. За всички имаше подаръци, а победителите в екологичната викторина получиха специални награди, осигурени от Оперативна програма „Околна среда“.

„Образователната инициатива има за цел да възпита у вас, децата, любов към природата и да повиши знанията ви за нейното опазване“, каза в обръщение към учениците Евелина Гечева от Академика БГ, организатор на екологичния конкурс.

Тази година „Зелената олимпиада“ излезе извън пределите на България. Ученици от Германия, Испания и Холандия вече се включиха в екологичната надпревара.

След Стара Загора за състезание в еко викторините на живо ще се готвят ученици от Плевен и Монтана. Онлайн тестовете са отворени за участие до 1 декември 2017 г. Победителите в трите възрастови групи ще бъдат наградени с MP3 плеър, смартфон и таблет на финалното събитие на „Зелена олимпиада“, което ще се проведе през декември в София.

Мащабната екологична инициатива традиционно се провежда с подкрепата на Министерството на околната среда и водите чрез Оперативна програма "Околна среда".

Оперативни програми

Относно

Порталът се доразвива и поддържа по проект 0045-ЦИО-3.2 „Поддръжка и доразвиване на Единния информационен портал за Структурните фондове и Кохезионния фонд в България www.eufunds.bg” (BG161PO002-3.2.01-0004-C0001). Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.