wrapper

Актуални отворени процедури

Структурни фондове на ЕС

Единен информационен портал

Община Бургас и Областен информационен център, съвместно със Сдружение „Рънсайкъл“ организират бегачески фестивал „Бургас Рън“, който ще постави началото на Европейската седмица на мобилността в Бургас.

Фестивалът на бягането ще се състои на 16 септември 2018 г. (неделя) в три дистанции – 1,5 км, 5 км и 10 км. Всички участници ще се включат в своеобразната обиколка, която ще премине през централната част на града – улица „Александровска”, Автогара – Юг, Морска гара, емблематичния Мост, Културен център „Морско казино", Пантеона, Графична база, крайбрежната алея до Солниците и улица „Кирил и Методий”. Стартът и финалът ще бъдат на площад „Тройката“, където ще се проведат спортни демонстрации, цветно ди джей парти, многобройни изложения, ще има обособена зона за тест-драйв на различни алтернативни превозни средства и др.

Събитията от програмата на Европейската седмица на мобилността в Бургас продължават и през следващите дни при следната програма:

17.09 (понеделник)

- между 08.00 часа и 09.00 часа - аниматори ще помагат на деца и възрастни да преминават безопасно по пешеходните пътеки до площад „Св.св Кирил и Методий” и ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията”. 

- от 10.30 часа - 12.30 часа - пред НХК - съвместен обучителен ден с КАТ, БЧК и Сдружение SOS - ПТП, демонстрации на първа помощ, състезание с тротинетки, викторини

18.09 (вторник)

- 18.00 часа - Велопоход от Морска гара до Солниците и обратно

- 19.30 часа - Вело кино - прожекция на филм и клип от триатлон "Лъвско сърце" от 2016г. и 2017г.

19.09 (сряда)

- 13.30 часа - "Комбинирай, движи се в града" - подчинени на мотото на тазгодишната Седмица на мобилността.

20.09 (четвъртък)

- 16.00 часа  - Посещение на конната база и обучение в коннна езда на деца с увреждания

Европейската седмица на мобилността, организирана от Община Бургас и Областен информационен център, ще завърши на 22.09. (събота) в 09.00 часа с  Пробег 5км Run -  по маршрут: Пантеона - Флора Бургас - крайбрежна алея - хотел Приморец и обратно.

Каним гражданите и гостите на Бургас да присъстват и вземат участие в събитията от Седмицата на мобилността.

ОИЦ – Бургас е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове в България, функциониращи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Областен информационен център - Бургас

гр. Бургас, ул. „Трапезица“ 5

тел.: 056/ 826 136

e-mail: oic.burgas@eufunds.bg; oic.burgas@gmail.com

Оперативни програми

Относно

Порталът се доразвива и поддържа по проект 0045-ЦИО-3.2 „Поддръжка и доразвиване на Единния информационен портал за Структурните фондове и Кохезионния фонд в България www.eufunds.bg” (BG161PO002-3.2.01-0004-C0001). Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.