wrapper

Актуални отворени процедури

Структурни фондове на ЕС

Единен информационен портал

     Областен информационен център – Силистра (ОИЦ), със съдействието на Община Силистра, организира голям концерт за Деня на Европа – 9 май. Събитието бе част от Националната инициатива на Мрежата от Областни информационни центрове в България. Под надслов „ЗАЕДНО за Европа“, във всички 265 общини в страната бяха проведени различни събития с цел отбелязване на три значими годишнини:

  •      60 години Европейски социален фонд;
  •      10 години от присъединяването на България към ЕС;
  •      6 години от цялостното функциониране на Мрежата от Областни информационни центрове в България.

     Събитието бе открито с изява на Фанфарния оркестър при ОУ „Отец Паисий“, а химнът на Европейския съюз „Ода за радостта“ прозвуча в изпълнение на Свилена Георгиева от Езикова гимназия „Пейо Яворов“. Д-р Юлиян Найденов, кмет на Община Силистра, благодари на екипа на ОИЦ-Силистра за чудесната организация и програма, призова всички присъстващи да ценят постигнатото с помощта на европейските средства в Силистра и си пожела всички ЗАЕДНО да успеем да реализираме още много проекти.

     По повод десетата годишнина от присъединяването на България в Европейския съюз, ОИЦ-Силистра организира конкурс за детска рисунка. Десетгодишни деца показаха как изглежда България през техните очи като част от голямото европейско семейство. Дронове вече летят над всички по-малки общини в област Силистра, а в Деня на Европа и малките художници от община Силистра, получиха своите награди. Три възпитанички на Обединен Детски Комплекс, гр. Силистра, с ръководител Живка Ковачева, са големите победители в конкурса. Мила Ненчева си заслужи голямата награда – дрон, дигитална фоторамка получи София Таушанова, а МР4 плеър за третото място взе Дария Нотева. Г-жа Денка Михайлова, заместник кмет „Хуманитарни дейности“ в Община Силистра, поздрави победителите и им пожела още много успешни изяви.

     В богатата културна програма, с разнообразни участия се включиха деца от училищните групи по интереси по проект „Твоят час“, финансиран от Европейския социален фонд. Проектът цели да подпомага учениците и да развива и надгражда техните таланти, знания и умения. В област Силистра са обхванати над 6 000 деца от различни населени места. Разкрити са 513 групи, а средствата за тяхното реализиране са над 900 хил. лв. С много песни и танци, младите таланти показаха как европейските средства са подпомогнали тяхното развитие.

     Концертът продължи със специалното участие на популярния български изпълнител Криско, който беше приветстван на сцената с вълна от аплодисменти и грейнали детски лица.

Областен информационен център – Силистра е част от националната мрежа от информационни центрове за популяризиране на Eвропейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ), регламентирана от Закона за управление на средствата от ЕСИФ. Центърът функционира в рамките на проект на Община Силистра, финансиран по Оперативна програма

 

3  6 

7  9 

12   17

Оперативни програми

Относно

Порталът се доразвива и поддържа по проект 0045-ЦИО-3.2 „Поддръжка и доразвиване на Единния информационен портал за Структурните фондове и Кохезионния фонд в България www.eufunds.bg” (BG161PO002-3.2.01-0004-C0001). Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.