wrapper

Актуални отворени процедури

Структурни фондове на ЕС

Единен информационен портал

На 9 май 2016 г. /понеделник/ Областен информационен център – Смолян отбеляза „Ден на Европа“ и закри Националната кампания "Успешни ЗАЕДНО". Лошото време не ни попречи да създадем заедно със стотиците присъстващи добро настроение и много усмивки. Всички се забавляваха със страхотните изпълнения на изявените местни творци от Духовия оркестър на Смолян, клуб „The One”, клуб „Найчетата“, клуб „Ро Войс“ и клуб „Зареница. Кулминацията на вечерта беше концертът на невероятния Рафи.

На щанда на Областен информационен център – Смолян всеки можеше да получи ценна информация за актуалните процедури за кандидатстване със средства от ЕС, да участва във викторината на европейска тематика и да научи много за Европейския съюз и институциите.

Десетки младежи се включиха в импровизираната трудова борса с участието на представители на Бюро по труда - Смолян, Кариерен център – Смолян, Минерална вода „Михалково“ и други бизнес организации. Влязоха в пряк неформален контакт с тях и се запознаха с възможностите за работа и развитие в област Смолян.

Със съдействието на Професионална гимназия за приложни изкуства – гр. Смолян създадохме заедно „Европа в Родопите“ като с кварцов пясък бяха изработени българското знаме, европейското знаме и логото на община Смолян. Скоро всички ще имат възможността да се насладят на сътворената красота.

Присъстващите посетиха организираната от Регионална здравна инспекция – Смолян „Шатра на здравето“, където експерти ги запознаха с ползите от здравословния начин на живот.

Основната цел на Националната кампания „Успешни ЗАЕДНО“ бе да се популяризират възможностите за финансиране на бизнес инициативи с европейски средства, както и вече реализираните бизнес проекти на територията на област Смолян. В рамките на Кампанията бяха проведени „Дни на отворените врати“ в различни фирми на територията на областта, реализирали проекти, финансирани със средства от ЕС. По време на тези посещения младежи, журналисти и предприемачи имаха възможност да видят прекия ефект от прилагането на средствата от ЕС, да се запознаят с процесите на кандидатстване и изпълнение на един проект, да разговарят с ръководствата на фирмите и да получат ценна информация относно плюсовете от реализирането на тези проекти. От изключително голяма полза и за бизнес, и за младежи беше осъществената пряка връзка между тях.

Екипът на Областен информационен център – Смолян благодари на всички участници и присъстващи, защото за пореден път доказахме, че можем да успяваме само заедно.

Оперативни програми

Относно

Порталът се доразвива и поддържа по проект 0045-ЦИО-3.2 „Поддръжка и доразвиване на Единния информационен портал за Структурните фондове и Кохезионния фонд в България www.eufunds.bg” (BG161PO002-3.2.01-0004-C0001). Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.