wrapper

Актуални отворени процедури

Структурни фондове на ЕС

Единен информационен портал

Деня на Европа – 9 май бе отбелязан в старата столица с празничен концерт, организиран от Областен информационен център (ОИЦ) – Велико Търново.
Почитателите на класическата музика имаха възможност да се насладят на изпълнения на оркестъра и хора на Музикално-драматичен театър (МДТ) „Константин Кисимов“ под ръководството на диригента Игор Богданов и хормайстор – Яница Брънзелова. Близо двучасовата програма включваше произведения на утвърдени европейски композитори като Жул Леви, Имре Калман, Йохан Щраус, Франц Лехар, Франческо Сартори, Жак Офенбах и др.
Пред търновската публика се изявиха солистите Лидия Лазарова, Доротея Доротеева, Полина Петкова, Пламен Долапчиев, Георги Гърланов и гостуващите солисти Иво Йорданов и Михаил Михайлов. Техните изпълнения включваха популярни арии от оперетите „Царицата на чардаша“, „Веселата вдовица“, „Графиня Марица“, „Баядерка“, „Цигански барон“, както и известни италиански канцонети.
Празничния концерт за 9 май бе част от проявите, с които Областен информационен център (ОИЦ) – Велико Търново участва в кампанията „Европа в моя регион“ 2018 на Европейската комисия. На всички присъстващи екипът на центъра раздаде рекламно-информационни материали с информация за успешно реализирани европроекти във Великотърновкса област и информация за дейността на ОИЦ - Велико Търново.

 

ОИЦ – Велико Търново е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България.

 

Светослав Стефанов
Експерт „Комуникация, информация и логистика“
Областен информационен център – Велико Търново
гр. Велико Търново 5000, бул. „България“ №24
тел: 062 / 620 072; моб: 0882 / 050 366
http://eufunds.bg/bg/oicnews/0/6
http://facebook.com/oic.vt

Оперативни програми

Относно

Порталът се доразвива и поддържа по проект 0045-ЦИО-3.2 „Поддръжка и доразвиване на Единния информационен портал за Структурните фондове и Кохезионния фонд в България www.eufunds.bg” (BG161PO002-3.2.01-0004-C0001). Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.