Професионално жури ще избере 16-те най-добри рисунки от конкурса „Композирай Пречиствателна станция“

Художниците проф. Петер Цанев и Борис Колев – Байла, и изкуствоведът Ивайло Милев са членовете на журито на националния конкурс за рисунка „Композирай Пречиствателна станция“. През декември 2022 г. те ще се съберат в сградата на Оперативна програма „Околна среда“ на ул. „Уилям Гладстон“ № 67 в София, за да прегледат получените рисунки и да изберат 16 от тях. Определените творби ще бъдат пресъздадени върху фасадите на 16 пречиствателни станции, изградени в цялата страна със средства по Оперативната програма.

През януари 2023 г. членовете на авторитетното жури ще участват в церемонията по връчване на наградите на отличените участници. 

Председател на журито е проф. Петер Цанев, преподавател в Националната художествена академия в София и хоноруван професор по теория на изкуството във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Борис Колев – Байла е преподавател в Националната гимназия за приложни изкуства, София. Има над 30 самостоятелни изложби в страната и чужбина.

Ивайло Милев работи в Националната художествена галерия в София. Автор на много книги в областта на изкуствознанието, съставител на "История на българското изобразително изкуство" с разкази за сто и петдесет родни художници.

Срокът за получаване на рисунки за конкурса „Композирай Пречиствателна станция“ е до 1 декември 2022 г.