Уъркшоп "Danube in the classroom" се проведе в час по гражданско образование в МГ „Баба Тонка“

Дванадесетокласници от Математическа гимназия  „Баба Тонка“ участваха в уъркшоп под мотото "Danube in the classroom" , по време на който трябваше да споделят как Европа присъства в ежедневието им, как им влияе, а също да открият неизползвания потенциал на река Дунав.

„Danube in the classroom“ е елемент от европроекта „Flowing in the Danube – Комуникиране на скрития потенциал на региона“, който допринася за постигане целите на Европейската година на младежта. Събитието бе организирано от Миклош Барабас, директор на унгарската организация European Нouse/Danubiana Network, в час по гражданско образоване със съдействието на Областния информационен център – Русе и преподавателката Миглена Радойска.  

По време на уъркшопа младите хора работиха в екипи, обменяха мнения свободно, споделиха свои идеи за намаляване на междурегионалните различния в Дунавския регион и научиха как те също могат да бъдат едни от създателите на нова Европа.

Представителите на European House / Danubiana Network гостуват в Русе за втори път, след като през юли тази година, отново с подкрепата на ОИЦ-Русе, осъществиха по интерактивен и оригинален начин диалог с гражданите за присъствието на Европа в тяхното ежедневие. Това бе част от проекта им „Flowing in the Danube – Комуникиране на скрития потенциал на региона“, чиято цел е покаже река Дунав като връзка и възможности  и как Кохезионният фонд може по-ефективно да допринесе за намаляване на различията между европейските региони. За реализирането й бенефициентът организира различни атрактивни комуникационни събития в Улм (Германия), Кремс (Австрия), Комарно  (Словакия), Комаром (Унгария), Мохач (Унгария), Вуковар (Хърватска), Калафат(Румъния), Видин (България), Гюргево (Румъния), Русе (България).