Новини от ОИЦ - Ловеч

          На 22 март 2024 г., от 11:00 часа, в залата на Община Троян, се проведоха поредните публични дискусии относно две от комбинираните Концепции за интегрирани териториални инвестиции /ИТИ/, по които Община Троян се явява в качеството си на партньор: „Насърчаване на икономическата активност и устойчиво развитие на региона на Средна гора и Средна Стара планина“ и „Устойчива и безопасна пътна инфраструктура на територията на области Ловеч и Пловдив“.

Приключи поредното обществено обсъждане на една от Концепциите за интегрирани териториални инвестиции /КИТИ/ „Комбинирана концепция за подпомагане на сценичните изкуства“ с водещ кандидат НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, по която партньор е и ловешкия Драматичен театър.  Събитието се проведе на 20 март 2024 г. от 13.00 часа Камерната зала на Драматичен театър – Ловеч. Присъстваха Председателят на ,,Съюза на артистите в България” артистът Христо Мутафчиев, Директорът на Драматичен театър- Ловеч

             На 15 март 2024 г., в часовия диапазон 11:00 - 13:00 ч., Областен информационен център – Ловеч, съвместно с Център Европа Директно - Враца, проведе в гр. Тетевен публично информационно събитие на тема „Актуални процедури по програмите, съфинансирани от Европейските фондове при споделено управление /ЕФСУ/.  Мобилният офис на ОИЦ - Ловеч беше разположен на централно, комуникативно място в общинския център, където експертите на ОИЦ - Ловеч предоставиха информация за актуални и предстоящи европейски програми и проекти,  новите моменти в Кохезионната политика 2021-2027 г., в т.ч.

На 26.02.2024 г., от 11:00 часа, в залата на Община Тетевен се проведе последното за Област Ловеч обществено обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции /КИТИ/ „Стратегия „Единно здраве“ за Северозападен регион“ с водещ кандидат Медицински университет – Плевен и 27 партньори, вкл. 10 общини, между които и общините Ловеч, Троян и Тетевен; 9 болници; 2 университета; 1 професионална гимназия, 1 сдружение с нестопанска цел, 1 център за компетентност и 2 малки предприятия.

На 23 февруари 2024 г., от 11:00 часа в залата на Община Летница се проведе обществено обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции /ИТИ/ „Заедно за интегрирано териториално развитие на териториите по поречието на р.Осъм и нейните притоци“ с водещ кандидат Община Троян.

На 22 февруари 2024 г., от 18:30 часа, в залата на Община Троян, се проведоха публичните дискусии относно една от Концепциите за интегрирани териториални инвестиции /ИТИ/, по която Община Троян се явява в качеството си на водещ кандидат: ,,Създаване на Център за резидентна грижа за лица в надтрудоспособна възраст без увреждания в община Троян“.

При голям интерес от страна на широката общественост в гр.Троян, на 22 февруари 2024 г. от 18:00 часа, в залата на Община Троян се проведе обществено обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции /ИТИ/ „Заедно за интегрирано териториално развитие на териториите по поречието на р.Осъм и нейните притоци“ с водещ кандидат Община Троян.

На 22.02.2024 г., от 17:30 часа, в залата на Община Троян се проведе обществено обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции /КИТИ/ „Стратегия „Единно здраве“ за Северозападен регион“ с водещ кандидат Медицински университет – Плевен и 27 партньори, вкл.