Новини от ОИЦ - Ловеч

                  На 26 юли 2024 г., в периода 10:00 – 12:00 ч., Областен информационен център – Ловеч проведе седмата си изнесена приемна в Тетевен, в рамките на лятната информационна кампания на Центъра в област Ловеч. Фокусът беше към семейните предприятия, творческите индустрии и занаятчиите, както и ваучерните обучения на заети и безработни лица към Агенцията по заетостта. Мобилният щанд на ОИЦ-Ловеч беше разположен на открито на Централния площад през сградата на Община Тетевен.

На 24.07.2024 г., от 10:00 часа, екипът на Областен информационен център – Ловеч посети град Априлци в поредицата от Публични информационни събития на открито на тема: „Актуални  и предстоящи през 2024 г. процедури по програмите, съфинансирани от Европейските фондове при споделено управление /ЕФСУ/, и други програми“. Мобилният щанд на ОИЦ-Ловеч, разположен на Централния площад в общинския център, беше посетен от местната администрация, читалища и граждани.

             Датата 22.07.20234 г.  Областен информационен център – Ловеч записа  с поредното си информационно събитие на открито, осъществено в гр. Троян. Това е петото от поредицата информационни събития с открити приемни в общините от Област Ловеч на тема: „Актуални  и предстоящи през 2024 г. процедури по програмите, съфинансирани от Европейските фондове при споделено управление /ЕФСУ/, и други програми“.

На 19.07.2024 г. в град Ябланица, от 10:00 часа, екипът на Областен информационен център – Ловеч проведе поредното от цикъла Публични информационни събития на открито на тема: „Актуални  и предстоящи през 2024 г. процедури по програмите, съфинансирани от Европейските фондове при споделено управление /ЕФСУ/, и други програми“. Мобилният щанд на ОИЦ-Ловеч, разположен на Централния площад в град Ябланица, беше посетен от представители на местната администрация, местния бизнес, земеделски производители и граждани.

                 ОИЦ - Ловеч продължава да работи с институциите, бизнеса и гражданите на общините от област Ловеч. На 17 юли /сряда/ в град Угърчин, с информационна точка разположена пред сградата на Общината, експерти на Центъра представиха  възможностите за получаване на безвъзмездна финансова помощ с европейска подкрепа. Високите температури не бяха фактор за по-малко заинтересовани посетители.

Екипът на Областен информационен център – Ловеч проведе на 15.07.2024 г. в град Летница второто от цикъла Публични информационни събития на открито на тема: „Актуални  и предстоящи през 2024 г. процедури по програмите, съфинансирани от Европейските фондове при споделено управление /ЕФСУ/, и други програми“. Мобилният щанд на ОИЦ-Ловеч, разположен пред сградата на Община Летница, в часовия диапазон  10:00 – 12:00 ч., беше посетен от граждани, представители на местната администрация и местния бизнес.

На 12.07.2024г./петък/, стартира ежегодната обиколка на Областен информационен център – Ловеч в региона. При изключителен интерес се проведе първото публично информационно събитие на открито, в град Ловеч, на тема: „Актуални  и предстоящи през 2024 г. процедури по програмите, съфинансирани от Европейските фондове при споделено управление /ЕФСУ/, и други програми“. Мобилният щанд на Областния център беше разположен на площад „Екзарх Йосиф I“, в часовия диапазон  10:00 – 12:00 ч.

        На 10 юли 2024 г. от 10:00 часа в офиса на Областен информационен център – Ловеч се проведе пресконференция с представители на местни и национални медии, на която екипът на Центъра анонсира предстоящо провеждане на открити публични информационни събития в област Ловеч. Информационните събития са на тема: „Актуални и предстоящи процедури през 2024 г. по програмите, съфинансирани от Европейските фондове при споделено управление /ЕФСУ/, и други програми“ и ще се проведат по график в периода 12 – 31 юли 2024 г., в часовия диапазон 10:00 - 12:00 ч.

В рамките на обявените информационни дни представители от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ към Министерството на иновациите и растежа представиха процедурата „Подкрепа на семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите“ по програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“.

На 05.07.2024 г., от 10:00 ч., в конферентна зала на хотел „Лева“ в град Враца, ОИЦ – Враца проведе информационна среща на тема: „Oтворени покани по програма LIFE и други възможности за финансиране през 2024 година“, в която участие взеха представители на различни институции и бизнеса от региона, както и екипът на Областен информационен център – Ловеч.