За 13-ти пореден път ОИЦ - Разград организира кампанията „Дни на Европа”

На пресконференция екипът на Областния информационен център (ОИЦ) – Разград представи кампанията „Дни на Европа в Разград 2024”. Тя се организира съвместно с Община Разград и традиционно ще се състои на 9 май. Инициативата се провежда за тринадесети пореден път и популяризира сред широката общественост приноса на еврофондовете за развитието на Разград и Лудогорието.

Програмата включва традиционната Колоездачна обиколка на обновени с европейски средства обекти и Конкурс за рисунка на асфалт „Децата на Разград рисуват Европа”.

Колоездачната обиколка се провежда в партньорство с Велоклуб „Пегас”, Спортен клуб по колоездене „Спринт”, „Разградска велогрупа”, Клуб „Зелена стъпка”, Аматьорски отбор „Раздвижи се”, Професионален футболен клуб „Лудогорец 1945“, Баскетболен клуб „Вълци – Разград“, Дигитално общество Разград, организирани отбори от училищата и Филиал - Разград на Русенски университет „Ангел Кънчев”.

Стартът на обиколката е от 15:00 часа на площад „Независимост” /пред Общинския културен център/, и е с маршрут до Националния археологически резерват „Абритус” и след това обратно до площад „Независимост”.

Всички завършили пробега ще получат талони за участие в томбола, в която ще бъдат раздадени 3 маркови велосипеда и над 50 награди – аксесоари и принадлежности за каране на колело.

Финалът е в часовия диапазон 15:40 – 16:00 ч., след което е тегленето на томболата.

В колоездачната обиколка могат да участват всички желаещи жители и гости на Разград без ограничение на възрастта.

Партньори при организирането и провеждането на конкурса за рисунка на асфалт са ЦПЛР - Център за ученическо техническо и научно творчество, ЦПЛР - Център за работа с деца, Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, Студио „Вдъхновение”, Център за извънучилищна подготовка „Резонанс” и извънкласни форми за рисуване към учебните заведения.

Индивидуално могат да участват всички желаещи деца и ученици на възраст до 8 клас.

Мястото на провеждане е пред Художествена галерия „Проф. Илия Петров”, с начало 17:30 часа. Участниците ще бъдат разпределени в три възрастови групи – до 7 години, I-IV клас и V-VIII клас.

Награждаването на призьорите ще се извърши от жури след 18:30 часа. Във всяка възрастова група се присъждат Първа, Втора, Трета и поощрителни награди. Наградите са пособия за рисуване.

Всеки участник в кампанията ще получи фланелка или шапка с логото на ОИЦ - Разград и с нея ще се включи в събитията от кампанията!

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.