ГОЛЯМ ИНТЕРЕС КЪМ ПОЗИЦИИТЕ В ОИЦ-ВАРНА В ИНИЦИАТИВАТА „МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН“

Десетки ученици се регистрираха за обявените позиции в Областния информационен център-Варна в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“ на Джуниър Ачийвмънт България. Нейното 18-то издание ще се проведе на 7 ноември под надслов „Вдъхнови бъдещето“.

Сред кандидатствалите до момента най-голям интерес предизвиква позицията „Управител“, за която са се регистрирали 14 ученици. 11 младежи имат желание за един ден да влязат в ролята на експерт „Комуникация и информация“, а 6 са заявили искането си да бъдат експерт „Логистика и информация“. Интерес към работата на експерт „Информация и услуги“ са проявили 5 ученици.

Освен от Варна и областта, заявление за участие в инициативата с домакинството на ОИЦ-Варна са подали младежи и от други български градове. Желаещите да се включат в „Мениджър за един ден“ имат възможност да се регистрират за участие до 26 октомври на адрес https://mfd.jabulgaria.org/.

Най-утвърдената програма за първоначално кариерно ориентиране е насочена към ученици и студенти на възраст между 16 и 23 г. Провежда се ежегодно в около 100 държави по света. Инициативата е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнеса. Реализирайки на практика своята социална отговорност, домакините потапят своите „мениджъри за един ден“ в работното си ежедневие, показват им как функционира техният сектор отвътре и ги вдъхновяват да открият своето професионално призвание.

 

Областен Информационен Център – Варна

тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg

адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/

web: www.eufunds.bg, www.varna.bg

група във FB: Областен информационен център - Варна