ОИЦ-ВАРНА СЕ ВКЛЮЧИ В КАМПАНИЯТА „ВЛЕЗ В МРЕЖАТА“

Като партньор на събитието, Областният информационен център-Варна се включи в кампанията „Влез в мрежата“, поредна спирка на която бе морската столица. Инициативата е част от Конференцията за бъдещето на Европа и е с фокус върху дигиталната трансформация. Идеята е да се популяризират обученията за дигитални умения в следващите седем години по Програма „Развитие на човешките ресурси“.

В кампанията на входа на Морската градина участваха много варненци и гости на града. По забавен и атрактивен начин тяхното внимание бе насочено към необходимостта от дигитално развитие.

Старт на инициативата бе даден с танцовото предизвикателство „Йерусалема“, в което се включиха ученици от ОУ „Антон Страшимиров“, заедно с деца и младежи от Общински детски комплекс - Варна. Със състезания и различни онлайн игри учениците демонстрираха на възрастните основни дигитални умения, необходими за съвременния начин на живот. Публиката се включи и във викторина с награди, въпросите в която бяха свързани с ежедневието ни в дигитална среда. По време на кампанията доброволци събираха мнения от гражданите за бъдещето на Европа в контекста на дигиталната трансформация.

Събитието премина с много музика и танци. За настроението на присъстващите се погрижиха популярните водещи Катерина Евро и Александър Кадиев. След Варна домакини на кампанията „Влез в мрежата“ ще бъдат Стара Загора, Бургас, Сандански и София. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна