ПО ПРОЕКТ УЧЕНИЦИ ОТ СУВОРОВО СЪБРАХА ЯДЛИВИ ЦВЕТЯ ЗА ПЪРВОКЛАСНИ РЕСТОРАНТИ (ГАЛЕРИЯ)

Ученици от Професионалната гимназия по селско стопанство „Св. Георги Победоносец“ в гр. Суворово посетиха Градината на розите La Alfranka в Испания в рамките на образователна мобилност по проект, финансиран от програма „Еразъм+“.

Освен че са се насладили на красиви гледки, там възпитаниците на учебното заведение са били ангажирани със събиране на цветове на теменужки и други ядливи видове, предназначени за ресторанти със звезди „Мишлен“.

Специализираното учебно заведение в Суворово провежда летни учебни практики по „Еразъм+“ в реална работна среда в редица европейски страни – Испания, Италия, Германия и др. Работната програма обхваща широк спектър от наблюдения и изпълнение на практически задачи с включени нови технологии и автоматизирани системи, изучаване на иновативни практики. Целта е учениците да придобиват специфични професионални компетенции, както и да подобряват своите социални и комуникационни умения. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна