Приключи ученическия стаж в ОИЦ – Разград

През първата половина на юли четирима възпитаници на Професионалната гимназията по икономика „Робер Шуман” проведоха учебната си практика в Областния информационен център (ОИЦ) – Разград.

Виктория Владимирова, Кристиана Иванова, Никола Бонев и Елина Христова са вече в 11-ти клас и се обучават в специалността „Митническа и данъчна администрация”. Класният им  ръководител е старши учител Димитричка Петрова.

В рамките на пребиваването си в ОИЦ стажантите се запознаха с извършваните от ОИЦ- Разград дейности и услуги. Разгледаха обстойно Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове в България www.eufunds.bg и електронната платформа за кандидатстване и отчитане на проекти - ИСУН 2020.

Експертите от ОИЦ - Разград представиха успешно реализирани европроекти в Лудогорието през периода 2007-2022 г., както и актуални и предстоящи за обявяване процедури за прием на проектни предложения до 2027 г.

Младите хора от своя страна споделиха впечатленията си от наученото за проектната дейност и изразиха мнения за постигане на по-устойчиви проектни резултати. Изказаха своята удовлетвореност от двуседмичната работа в офиса на ОИЦ и разказаха  идеите си за по-нататъшно обучение и професионална реализация.

Екипът на ОИЦ – Разград оцени с „отличен” работата на стажантите и им връчи сертификати за успешно завършване на практиката.

Раздялата беше много емоционална, с пожелания за ползотворно и запомнящо се лято и плавно начало на новата учебна година.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.