Хранителна помощ получават хора в нужда от община Кубрат

В изпълнение на операция „Подкрепа” на Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021–2027 г., съфинансирана от Европейския социален фонд плюс, Българският Червен кръст в община Кубрат започна раздаването на храни. Te ще достигнат до 1930 уязвими жители от общината. Право на хранителната помощ в град Кубрат имат 550 човека.

Пакетите съдържат 15 вида продукти: олио, ориз, брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, както и 7 вида консерви: зелен фасул, зрял боб; домати, грах; гювеч, пиле фрикасе и риба. Едночленните и двучленните семейства ще получат един хранителен пакет с общо тегло 10,890 кг, а тричленните и по-големите семейства – два хранителни пакета с общо тегло 38,470 кг.

Кампанията в Разградска област стартира на 3 април, уточни д-р Милена Кехайова, директор на Секретариата на Областния съвет на БЧК.  

Раздаването се извършва от служители и доброволци на БЧК в общината до 7 юни 2024 г. Всеки правоимащ гражданин получава полагащите му се продукти срещу документ за самоличност и подпис. В общинския център пункта за получаване на пакетите се намира в сградата на Спортната зала, на улица „Добруджа” №17.

Списъците на подлежащите на подпомагане лица се изготвят и предоставят на БЧК от дирекциите „Социално подпомагане”, като пакетите с храни са предназначени за лица и семейства, подпомагани на различни основания.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.