#FINALCOUNTDOWNOPGG - 6 МЕСЕЦА

Новото видео е тук!

Изпълнението на проекти по Оперативна програма „Добро управление“ е до края на 2023 г. Разпределете правилно времето си в оставащите 6 месеца, за да може успешно да приключите своя проект!

Управляващия орган на Оперативна програма „Добро управление“ напомня на бенефициентите си, които в момента изпълняват проекти подкрепени по програмата, че същите следва да бъдат изпълнени и платени от бенефициентите най-късно до 31.12.2023 г.

През месец юни, с окончателно плащане, приключи Проект BG05SFOP001-3.001-0010 „Реализиране на Централизирана автоматизирана информационна система „Съдебен статус“благодарение на който всеки български гражданин може да заяви електронно свидетелство за съдимост на публичения портал на Министерство на правосъдието: https://crr.mjs.bg/. Услугата е достъпна и за осъждани лица, както и за лица, родени извън територията на страната с българско гражданство. Чрез проекта за пръв път е изграден изцяло централизиран регистър за съдимост в България обединяващ 113 бази данни на районните съдилища и Централно бюро съдимост при Министерство на правосъдието.

В изпълнение остават 240 проекта.

Финалното отброяване, с нов клип за всеки месец, може да следите в YouTube канала на ОПДУ (абонирайте се).