Процедура BG16RFTA001-1.001 „Ефективно и ефикасно управление на Програма „Техническа помощ“ е публикувана за кандидатстване.

 

Управляващият орган на Програма „Техническа помощ“ (ПТП) обявява процедура на основание чл. 26, ал. 6 от Закона за управление на средствата от Европейските фондове при споделено управление и в изпълнение на Индикативната годишна работна програма за 2023 г.: Процедура BG16RFTA001-1.001 с наименование: „Ефективно и ефикасно управление на Програма „Техническа помощ“.

Целта на процедурата е подобряване процесите на планиране, изпълнение, мониторинг, оценка и контрол на ПТП; поддържане на активна мрежа от служители на техническа помощ и насърчаване на стратегическо използване на техническата помощ във всички програми и повишаване на видимостта, прозрачността и комуникирането на възможностите и резултатите, постигнати по програмата.

Заповедта за утвърждаване и Насоки за кандидатстване, заедно с приложенията към тях са публично достъпни в Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове на следния линк: https://eumis2020.government.bg/

Единствен допустим кандидат по процедурата е Управляващия орган на Програма „Техническа помощ“ и с това съобщение се отправя покана към директния бенефициент за кандидатстване по Процедурата.

Крайният срок за подаване на проектно предложения е 17:00 ч. на 31 декември 2023 г.

Документите по процедурата са достъпни в ИСУН на следния линк.