Отзвук до участниците от българска страна в годишната среща на FAMENET в Брюксел

Изпълнителеният директор на FAMENET Ангелос САНОПУЛОС изпрати поздравително писмо до участниците от българска страна в годишната среща на FAMENET.

В писмото се казва: „Бих искал да ви благодаря още веднъж, че участвахте активно на разговорите за България по време на годишната среща на 10 октомври 2023 г. в Брюксел. Лично аз отчитам този нов формат на Генерална дирекция „Морско дело и рибарство” между всички заинтересовани страни за изключително полезен и информативен. Ще проследим през следващите няколко дни темите, разгледани по време на срещата.”.

Припомняме, че в периода 9 –  11 октомври 2023 г. в Брюксел се проведе годишната среща на FAMENET. На нея присъстваха управляващите органи на програмите, финансирани от Европейския фонд за морско дело и рибарство (ЕФМДР)/Европейския фонд за морско дело рибарство и аквакултури (ЕФМДРА) и заинтересовани страни, национални рибарски мрежи, отговарящи за ВОМР в рамките на ЕФМДР/ЕФМДРА, включително за първи път – всички географски експерти от всички държави-членки.

От българска страна участваха Стоян Котов – директор на Дирекция „Морско дело и рибарство” и Вероника Щерева – началник на отдел „Последващ контрол и нередности“, Дирекция „Морско дело и рибарство“ в МЗХ,  Управляващ орган на ПМДР, Милко Марков и Методи Методиев – географски експерти на FAMENET и екипа за управление на НРМ.