ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В ПРОЦЕДУРА ЧРЕЗ ДИРЕКТНО ПРЕДОСТАВЯНЕ BG14MFPR001-1.002 „СЪБИРАНЕ И ОБРАБОТВАНЕ НА ДАННИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА РИБАРСТВОТО И АКВАКУЛТУРИТЕ И ЗА НАУЧНИ ЦЕЛИ“ ПО ПМДРА

Дирекция „Морско дело и рибарство”, Управляващ орган на Програма за морско дело, рибарство и аквакултури 2021-2027 г. (ПМДРА) кани Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) в качеството си на конкретен бенефициент да представи проектно предложение по процедура чрез  директно предоставяне BG14MFPR001-1.002 - Вид дейност 1.4.2 „Събиране и обработване на данни за управление на рибарството и аквакултурите и за научни цели.“

По настоящата вид дейност, режимът на държавните/минимални помощи е приложим при спазване на разпоредбите на т. 16 „Приложим режим на минимални/държавни помощи“ от Условията за кандидатстване по настоящата процедура.

Процедурата за безвъзмездна финансова помощ се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за морско дело, рибарство и аквакултури.

Индикативният бюджет по процедурата е 11 866 774,59 лв. лева.

Съответствие с принципите на хоризонталните политики на ЕС

Процедурата се провежда при спазване на принципите на чл. 2, ал. 1 и чл. 29, ал. 1 от ЗУСЕФСУ – свободна и лоялна конкуренция, равнопоставеност и недопускане на дискриминация, публичност и прозрачност, спазване на основните права, устойчиво развитие, опазване на околната среда.

Проектите следва да се изпълняват на територията на Република България.

Финансовата помощ по реда на тази вид дейност е безвъзмездна, предоставя се в рамките на определения бюджет за мярката в ПМДРА 2021 - 2027 г. и е в размер до и е в размер до 100 на сто от общите допустими разходи за дейности.

Подаването на проектното предложение по настоящата процедура се извършва изцяло по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от  ЕС в България (ИСУН 2020) единствено с използването на Квалифициран електронен подпис (КЕП), чрез модула „Е-кандидатстване“ на следния интернет адрес: https://eumis2020.government.bg.

Пълният пакет документи за кандидатстване са публикувани в ИСУН и на Единния информационен портал за обща информация за управлението на Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз в Република България: www.eufunds.bg.

Настоящата процедура чрез директно предоставяне на конкретен бенефициент по Вид дейност 1.4.2 „Събиране и обработване на данни за управление на рибарството и аквакултурите и за научни цели.“ е без краен срок за подаване на проектни предложения.

Файлови документи
Прикачен файл Size
Покана 532 KB
Заповед 142.73 KB
Документи по процедура 1.4.2 20.2 MB