ОИЦ – Ловеч с участие в заключителна пресконференция по проект по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020

Заключителната пресконференция по проект „Рехабилитация и нови пространствени решения на площад „Свобода“, гр. Ловеч“ се проведе на 25.05.2022 г. в залата на Общинския съвет в Ловеч, в която участие взе и екипът на Областен информационен център-Ловеч. Пресконференцията откри г-жа Корнелия Маринова – кмет на община Ловеч, която наред с поздравленията към екипа на проекта за добре свършената работа, съобщи и негативна новина, че десетина дни след въвеждането в експлоатация  на новата зона за игри с площадка за скейтбордове, изградена по проекта, тя е станала обект на агресия. 

„Оказва се, че е по-трудно да пазим, отколкото да правим“, не скри разочарованието си кметът Корнелия Маринова, която за пореден път призова гражданите да пазят общинското имущество.

Завършеният проект бе представен от ръководителя инж. Петър Деков, като на финала бяха показани и снимки на посегателството. Проектът е  по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 и има устойчивост от пет години. С него приключва цялостното изграждане на Централна градска част на Ловеч.

Общата стойност на проекта е 939 557 лева, от които:

Европейско финансиране: 798 624.15 лева

Национално съфинансиране: 140 933.68 лева.

Основна цел на проекта е повишаване качеството на живот, социалното включване и подобряването на екологичната среда чрез цялостно благоустрояване на физическата градска среда. Изцяло са подменени настилките на площада, извършена е ревизия на озеленяването и градското обзавеждане, като са монтирани нови енергоспестяващи осветителни тела, пейки и кошчета. Осигурена е достъпна среда за хората с увреждания. Изградена е поливна система с капково напояване, скейтборд площадка и три други детски площадки за игра - за деца с увреждания, за деца от 0 до 3 години и за деца от 3 до 12 години.

ОИЦ – Ловеч е част от Мрежата от 27 областни информационни центрове за популяризиране на политиката на ЕСИФ в Р България.

За допълнителна информация:

Име на служител: Мариана Бандрова

Длъжност: Екперт „Информационно обслужване и услуги“

Тел.: 068 604 297; e-mail: oic.lovetch@gmail.com