ОИЦ – Ловеч започна традиционната си обиколка по общини в град Угърчин

На 26 май 2022 г. (четвъртък), Областен информационен център – Ловеч проведе в град Угърчин превърналото се в традиционно през последните години информационно събитие на открито. Мобилният щанд на ОИЦ-Ловеч, разположен пред сградата на Община Угърчин, бе посетен от повече от 20 души, сред които представители на местната администрация, полиция, местния бизнес, земеделци и граждани. 

Екипът на ОИЦ-Ловеч представи на заинтересованите земеделци и граждани предстоящите възможности по под-мярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“, по-известна като мярката за млади фермери, която ще бъде отворена за кандидатстване през октомври 2022 г., масово чаканата от фирми и предприемачи от селските райони под-мярка 6.4 „Инвестиции в неземеделски дейности“, която ще стартира прием през септември тази година, и отворената на 17 май под-мярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ – Целеви прием за проектни предложения с инвестиционна стойност до 300 000 евро от Програмата за развитие на селските райони. Гражданите се интересуваха основно от възможностите за използване на енергия от ВЕИ за битови нужди на еднофамилните домакинства. Екипът на ОИЦ-Ловеч им предостави информация за Програма за финансиране на единични мерки за енергия от възобновяеми източници (ЕВИ) в еднофамилни сгради и многофамилни сгради, която е част от Стълб 2 „Зелена България“, Компонент 1 „Нисковъглеродна икономика“ от Националния план за възстановяване и устойчивост на Р България и се очаква да бъде отворена до месец – два. С представителите на общинската администрация поговорихме за новия интегриран териториален подход, както и за предстоящо отваряне през юли на „общинската“ под-мярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаб инфраструктура“, която този път ще финансира общински проекти в направленията пътища, водоснабдяване, улици и тротоари и възобновяеми енергийни източници.

Традиционно щандът на ОИЦ-Ловеч бе посетен лично от Секретаря на Общината Димитър Димитров, на когото предоставихме брошури и рекламни материали на Областния център, а той запозна екипа с действащите в момента социални проекти и услуги на общината.

 

ОИЦ – Ловеч е част от Мрежата от 27 областни информационни центрове за популяризиране на политиката на ЕСИФ в Р България.

 

За допълнителна информация:

Име на служител: Росица Кривирадева

Длъжност: Експерт „Комуникация, информация и услуги“

Тел.: 068 604 297

e-mail: oic.lovetch@gmail.co