Община Шабла обновява енергийно две обществени сгради

Община Шабла подобрява енергийната ефективност на сградите на Общинска администрация Шабла и Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ гр. Шабла по проект финансиран от Програмата „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“, чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

Проектът „Подобряване на енергийната ефективност в сгради с обществено предназначение в гр. Шабла“ предвижда изграждане на фотоволтаична система за собствена консумация; въвеждане на термо-помпена система за охлаждане/отопление; топлоизолиране на външни стени, на покривни и подови конструкции; подмяна на дограма и осветителни тела. След внедряването на системите ще се намали разхода на енергия, ще се използва енергия от възобновяем енергиен източник, ще се осигури енергийна независимост и високо ниво на енергийна ефективност.

С изпълнение на проектните дейности сградите ще се трансформират в сгради с близко до нулево потребление. Експертният капацитет на бенефициента в областта на възобновяемата енергия, енергийната ефективност и управлението на енергия също ще бъде повишен.

Партньор по проекта е Сдружение „INTERNATIONAL DEVELOPMENT NORWAY ASSOCIATION“ Норвегия, което ще подпомага и подкрепя Община Шабла с обмяна на опит, знания и добри практики. Срокът за реализация е 24 месеца, а общата стойност е в размер на 1 774 468,96 лв. с ДДС, представляващи 100% безвъзмездна финансова помощ.

 

ОИЦ – Добрич  е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.  

Областен информационен център – Добрич

Тел.: 058 602 758

Имейл: oic_dobrich@abv.bg

Facebook: https://www.facebook.com/oic.dobrch/

www.eufunds.bg