ОИЦ – Ловеч с изнесено публично събитие в град Ябланица

          На 03 юни 2022 г. (петък) Областен информационен център – Ловеч проведе в град Ябланица поредното от цикъла информационни събития на открито в общините от Област Ловеч на тема: „На границата между два периода – ключови промени в кохезионната политика през периода 2021 -2027 г.“. Мобилният щанд на ОИЦ-Ловеч, разположен на площада в град Ябланица, бе посетен от представители на Народно читалище „Наука - 1901“, гр.Ябланица, земеделски производители и граждани. 

Екипът на ОИЦ-Ловеч представи на заинтересовани лица предстоящите възможности по под-мярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“, която ще бъде отворена за кандидатстване през октомври 2022 г., под-мярка 6.4 „Инвестиции в неземеделски дейности“, която се очаква да стартира през септември 2022 г. и отворената към момента под-мярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от ПРСР 2014-2020 г.  Интерес от посетители на откритата приемна имаше и към възможностите за финансиране на мерки за енергийна ефективност в многофамилни и еднофамилни жилищни сгради, екипът ни предостави информация за предстоящото стартиране на Програма за устойчиво обновяване на жилищния сграден фонд и Програма за финансиране на единични мерки за енергия от възобновяеми източници (ЕВИ) в еднофамилни сгради и многофамилни сгради от Националния план за възстановяване и устойчивост на  България.

С Диана Василева - главен експерт „СП“ в община Ябланица разговаряхме за актуалните възможности за общините по ПРСР 2014-2020 г. – под-мярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаб инфраструктура“, изменените изисквания за кандидатстване по операция „3.1-Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19“, с които се удължават дейностите по предоставяне на топъл обяд до 31.07.2022 г. и се разширяват целевите групи, както и предстоящи възможности по програми за финансиране на общински пътища и ВиК мрежи и изграждане и ремонт на спортни площадки в държавни и общински училища.    

ОИЦ – Ловеч е част от Мрежата от 27 областни информационни центрове за популяризиране на политиката на ЕФСУ в Р България.

За допълнителна информация:

Име на служител: Мариана Бандрова

Длъжност: Експерт „Информационно обслужване и услуги“

Тел.: 068 604 297

e-mail: oic.lovetch@gmail.com

 

Файлови документи
Прикачен файл Size
snimka 2 499.05 KB
snimka3 403.16 KB
snimka4 390.25 KB
snimka 5 368.57 KB