ОИЦ – БЛАГОЕВГРАД ПРОВЕДЕ ОТКРИТА ПРИЕМНА В ГРАД СИМИТЛИ

Открита приемна в центъра на град Симитли проведоха експертите на Областен информационен център – Благоевград. Инициативата е част от информационната кампания на центъра, която се провежда в цялата Благоевградска област, за представяне на възможности за въвеждане на мерки за енергийна ефективност.

Акцентът в предложената информация беше насочен към предстоящи мерки по Програма Развитие на регионите 2021-2027 г. Също така, беше обърнато внимание и върху Националния план за възстановяване и устойчивост, по който са предвидени мерки за изграждане на слънчеви системи за битова гореща вода и за изграждане на собствени фотоволтаични системи до 10 kW.

Много граждани, земеделски производители, представители на бизнеса, на общинска администрация и НПО посетиха щанда на ОИЦ – Благоевград в Симитли. Очаквано, сред най-често задаваните въпроси бяха как с пари от Европа ще се санират жилища и какъв е начинът за финансиране на индивидуалните фотоволтаични инсталации за производство на електроенергия за подсигуряване нуждите на домакинствата.

За улеснение на посетителите експертите на центъра са изготвили информационни брошури, касаещи различните мерки за енергийна ефективност, които да дават ясна и систематизирана информация кой, за какво и по какъв начин ще може да кандидатства.

Информационната кампания на ОИЦ – Благоевград продължава през следващата седмица. На 14 юни експертите ще проведат открити приемни в град Кресна и село Струмяни, на 15 юни ще бъдат в центъра на градовете Разлог и Банско, а на 16 юни кандидат-бенефициентите ще могат да зададат въпросите си по време на откритите приемни в Белица и Якоруда.

 

 

За допълнителна информация:

Елена Михова

Експерт „Комуникация, информация и логистика“

Тел.: 0893/33 67 28; 0893/405768, e-mail: oic.blagoevgrad@gmail.com