ИЗЦЯЛО ОБНОВЕНО МЯСТО ЗА СПОРТ ОТКРИХА В РАЗЛОЖКОТО СЕЛО БАЧЕВО

С изцяло обновена и модерно оборудвана спортна площадка може да се похвали едно от най-многолюдните села в община Разлог - Бачево. Съоръжението беше открито с тържествен водосвет в присъствието на представители на общинска администрация, „Местна инициативна група – Разлог“ и много жители на населеното място.

Бенефициент по проект „Ремонт и оборудване на спортна площадка в УПИ I, ПИ 02960.501.372, кв.1 по плана на с.Бачево, община Разлог“ е Община Разлог. Одобрен е по мярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Стратегията за водено от общностите местно развитие на МИГ-Разлог. Средствата за изпълнението на проекта в размер на 48 892 лева са осигурени по Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони.

В резултат от изпълнението на проекта представители на местната общност ще имат свободен и безплатен достъп до повече и по-разнообразни варианти за осмислено и активно прекарване на свободното време, което е и елемент от доброто качество на живот. Проектът е от особено значение за децата и младежите, включително и представители на уязвимите и малцинствени групи, които са заявили потребност от подобряване на средата за живот чрез инвестиции в обществени пространства в селата. Освен всичко това, с изпълнението на дейностите по проекта са създадени подходящи условия за практикуване на спортовете волейбол и футбол както от спортните школи в общината, така и от потенциални състезатели.

Лентата на новия спортен терен прерязаха изпълняващият длъжността кмет на Разлог Венцислав Гърменов, зам.-кметът Иван Гюров и кметицата на селото Росица Чатлабашева. След отслужения водосвет децата на Бачево първи стъпиха на зеления терен и премериха сили с представители на общинска администрация в оспорван двубой по футбол.

Спортната площадка в село Бачево е поредният финализиран проект на Община Разлог по  стратегията за местно развитие на МИГ - Разлог. През последните седмици бяха поставени нови съоръжения за игра в района на РПУ – гр. Разлог и ДГ „Здравец“. Продължава изграждането на нови площадки в центъра на града, както и на ул. „Черна река“ – по пътя за Бачево. В близките месеци се очаква и одобрението на проект за спортен терен в село Горно Драглище.

         

За допълнителна информация:

Елена Михова

Експерт „Комуникация, информация и логистика“

Тел.: 0893/33 67 28; 0893/405768, e-mail: oic.blagoevgrad@gmail.com