ОИЦ – Ловеч в град Тетевен

На 14 юни 2022 г. Областен информационен център – Ловеч проведе публично информационно събитие на открито в град Тетевен. Мобилният щанд на ОИЦ-Ловеч беше разположен на центъра в периода 10:30 – 12:30 ч. Оживена и интересна беше срещата ни с местните жители. Приемната посетиха 20 души, сред които представители на общинска администрация, местния бизнес и граждани 

Изнесеното събитие на ОИЦ-Ловеч беше на тема „На границата между два периода - ключови промени в кохезионната политика през периода 2021-2027 г.“.

Заинтересованите лица се информираха относно актуалните в момента и планираните до края на 2022 година процедури за финансиране на земеделци по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., възможностите за енергийно обновление на многофамилните жилищни сгради, както и изграждане на слънчеви системи за битова гореща вода (БГВ) и фотоволтаични системи до 10 kW с акумулатори за собствено потребление за домакинствата. Представителите на местния бизнес се интересуваха кога и какви процедури ще се отварят за енергийна ефективност в МСП, а с колегите от общината обсъдихме предстоящи възможности за изграждане на спортни площадки към училища по национална програма и предстоящото кандидатстване по подмярка 7.2 или т.нар. общинска мярка за всички видове малка по мащаб инфраструктура на територията на селски райони. Обсъдени бяха и бъдещите възможности за участие на общината, бизнеса, НПО, гражданския сектор и други заинтересовани лица в концепции за интегрирани териториални инвестиции, целящи да допринесат за икономическото развитие на територията, които ще бъдат финансирани чрез програмите, съфинансирани от Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ). Приемната на ОИЦ-Ловеч в град Тетевен традиционно беше посетена и зам.кметовете Тони Стоев и Красимир Красимиров, както и от кмета на с.Глогово Бисер Габровски.  

ОИЦ – Ловеч е част от Мрежата от 27 областни информационни центрове за популяризиране на политиката на ЕСИФ в Р България.

За допълнителна информация:

Име на служител: Росица Кривирадева

Длъжност: Експерт „Комуникация, информация и логистика“

Тел.: 068 604 297

e-mail: oic.lovetch@gmail.com