ОИЦ - БУРГАС С ИЗНЕСЕНА СРЕЩА В ПОМОРИЕ

Подкрепата за рибарски сектор по Програмата за морско дело и рибарство (2014-2020) беше в основата на интереса от страна на повечето посетители на изнесената приемна в гр. Поморие, която проведе екипът на Областен информационен център – Бургас.

Процедури 1.024  „Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни борси и лодкостоянки“, 5.018 - Планове за производство и предлагане на пазара и 2.020 - Продуктивни инвестиции в аквакултурите - Сектор „Малки проекти” бяха във фокуса на запитванията постъпили от местни рибари и преработватели на  рибни продукти.

От разговорите с потенциални бенефициенти стана ясно, че мнозинството от хора, които развиват собствен бизнес очакват и отваряне на процедури, които да обезпечат енергийно малките и средни предприятия.

Приемната посетиха и млади хора, които в момента са на етап разработка на бизнес идея в сектор синя и кръгова икономика, с която да реализират стартиращ проект и търсят различни източници за финансиране.

На всеки посетител на изнесения ни щанд бяха предоставени различни рекламни и информационни материали, свързани с дейността и проекта на ОИЦ-Бургас.

 

 

Областен Информационен Център – Бургас: тел.: 056/ 826 136, e-mail: oic.burgas@gmail.com;  адрес: ул. Княз Александър Батенберг 28 /Бизнес инкубатор/; web: www.eufunds.bg, www.burgas.bg; FB страница: Областен информационен център - Бургас