ХОРАТА В СУНГУРЛАРЕ ПИТАТ КАК С ЕВРОПЕЙСКИ СРЕДСТВА ДА РАЗВИЯТ БИЗНЕСА СИ

Програмата за развитие на селските райони 2014-2020, възможностите за започване на самостоятелен бизнес, както и санирането на многофамилни жилищни сгради, бяха в центъра на дискусиите при поредната посетена община от експерти на Областен информационен център – Бургас.

Жителите на Община Сунгурларе се занимават предимно със земеделски бизнес и живо се интересуват, как европейските средства биха могли да бъдат в помощ на частните стопани. През изминалите два програмни периода много от тях са разчитали на тези средства. Хората от този край, известен най-вече с винопроизводството и отглеждането на плодове и зеленчуци, се интересуваха живо и от възможностите за подпомагането на неземеделски дейности, които те желаят да развиват в общината. Въпросите основно бяха свързани с това, кога те ще могат да се запознаят с конкретните мерки, които ще се предлагат през новия програмен период и какъв е начинът да кандидатстват за финансова помощ. Програмата за енергийна ефективност и възможността за изграждането и използването на ВЕИ също предизвиква сериозен интерес сред местните хора.

На всички поставени въпроси, гражданите получиха обстойни отговори, както и възможността да се информират своевременно за всички новости по отношение на възможностите за европейско финансиране. Много от тях пожелаха срещите с експертите на центъра да се провеждат при възможност по-често, за да получават актуална информация, която да им помогне да осъществят своевременно своите идеи.

 

Областен Информационен Център – Бургас: тел.: 056/ 826 136, e-mail: oic.burgas@gmail.com;  адрес: ул. Княз Александър Батенберг 28 /Бизнес инкубатор/; web: www.eufunds.bg, www.burgas.bg; FB страница: Областен информационен център - Бургас