ПРИ ГОЛЯМ ИНТЕРЕС ПРОДЪЛЖАВА ИНФОРМАЦИОННАТА КАМПАНИЯ НА ОИЦ – БЛАГОЕВГРАД В ОБЛАСТТА

Кой ще може да се възползва от европейски средства за саниране, кога ще стартира приемът на документи за кандидатстване за изграждане на фотоволтаични системи и поставяне на  соларни панели за гореща битова вода от домакинствата и по какъв начин ще се случва самото кандидатстване? Това са въпросите, които най-много вълнуват посетителите на откритите приемни на Областен информационен център – Благоевград, които продължават във всички общини на Благоевградска област. При голям интерес протича информационната кампания, отчитат от ОИЦ – Благоевград. Тази седмица експертите посетиха Кресна, Струмяни, Разлог, Банско, Белица и Якоруда, където проведоха открити приемни за представяне на предстоящите мерки за енергийна ефективност.

По време на откритите приемни експертите на ОИЦ – Благоевград предоставят информация по мярка „Енергийна ефективност и устойчиво обновяване на жилищни и обществени сгради“ от Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 г., както и програмите за финансиране на единични мерки за енергия от възобновяеми източници в еднофамилни и многофамилни жилищни сгради и за енергийно обновяване на жилищния сграден фонд от Националния план за възстановяване и устойчивост. Сред актуалните теми, подготвени от ОИЦ – Благоевград, е и отворената в момента за кандидатстване подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. В резултат на срещите стана ясно, че расте и интересът към подмярка 6.4 „Инвестиции в неземеделски дейности“ на ПРСР 2014 – 2020 г., която се очаква да обяви нов прием през месец септември тази година.

Информационната кампания на ОИЦ – Благоевград продължава и през следващата седмица. Информационни срещи с презентации и открити приемни с мобилен щанд ще бъдат проведени в Петрич и Сандански на 21 юни, в Гоце Делчев и Гърмен на 22 юни и Сатовча и Хаджидимово на 23.06.2022г. 

 

 

За допълнителна информация:

Елена Михова

Експерт „Комуникация, информация и логистика“

Тел.: 0893/33 67 28; 0893/405768, e-mail: oic.blagoevgrad@gmail.com