В КАРНОБАТ ОЧАКВАТ НОВИЯ ПРОГРАМЕН ПЕРИОД С ОПТИМИЗЪМ

Повече възможности за развитие на частния бизнес, на земеделието, на образованието и културата в Общината, очакват жителите на Карнобат през започващия нов програмен период. Много от хората се интересуват от това, кога реално ще стартират възможностите за кандидатстване по новите програми, които ще дадат и нови възможности за развитието на бизнеса в града и общината като цяло.

След сериозните инвестиции в инфраструктурата на града, жителите очакват тази тенденция да продължи и през следващите години, за да може Карнобат да се превърне в още по-привлекателно място за живеене. Наред с това хората се интересуваха от новите възможности за санирането на жилищни сгради, както и от възможността за използването на ВЕИ, поради скокът на цените на основните енергоносители. Не бе пропусната и темата за развитието на земеделието в региона и възможностите за европейско финансиране на този тип проекти.

В общината активно работят и по темата за санирането на жилищни сгради, като през изминалия програмен период Карнобат бе сред градовете със значими резултати в това отношение. Тази тенденция местните хора се надяват да продължи и занапред.

Срещите на експертите от ОИЦ Бургас ще продължат и през новата седмица с посещения в Общините Руен и Айтос.   

 

Областен Информационен Център – Бургас: тел.: 056/ 826 136, e-mail: oic.burgas@gmail.com;  адрес: ул. Княз Александър Батенберг 28 /Бизнес инкубатор/; web: www.eufunds.bg, www.burgas.bg; FB страница: Областен информационен център - Бургас