В КОПРИВЩИЦА СЕ ИНТЕРЕСУВАХА ОТ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ОБНОВЯВАНЕ НА ВИК СЕКТОРА

Екипът на Областен информационен център – София проведе изнесена приемна в община Копривщица Посетителите на приемната имаха възможност да получат актуална информация за новите програми в обхвата на Кохезионната политика на ЕС. Също така за актуални и предстоящи възможности за финансиране на проекти през 2022 година.

Екипът на ОИЦ – София беше на разположение да отговоря на други въпроси свързани с възможности за европейско финансиране.

Гражданите се интересуваха от възможностите за обновяване на ВиК сектора. Също така и за развитие на услугите и рекламата на туристическите дейности, които се предлагат в община Копривщица.

Имаше интерес и към подаването на проектни предложения по подмярка 6.4 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“. Екипът на ОИЦ-София информира посетители на приемната, че съгласно Индикативната годишна работна програма /ИГРП/ на Програма за развитие на селските райони 2014-2020  е планиран прием по тази мярка. Целта на подмярката е развитие на конкурентоспособността на селските райони и създаване на заетост. Обърнахме внимание, че допустими кандидати могат да бъдат земеделски стопани или микропредприятия, регистрирани като еднолични търговци или юридически лица по Търговския закон, Закона за кооперациите или Закона за вероизповеданията, както и физически лица, регистрирани по Закона за занаятите. Максималният процент на съфинансиране ще бъде до 50%. Екипът предостави на посетителите информационни материали, а за актуална информация да следят Единния информационен портал www.Eufunds.bg

 

Проект  BG05SFOP001-4.007-0024-C01 „Осигуряване ефективното функциониране на Областен информационен център София-град и София-област за периода 2022-2023”, финансиран от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд