НАД 450 ЧОВЕКА ПОСЕТИХА ОТКРИТИТЕ ПРИЕМНИ НА ОИЦ-СОФИЯ

Над 450 представители на общинските администрации, бизнеса, образователни, културни и социални институции, граждански организации, земеделски производители и регионални медии, посетиха откритите приемни на ОИЦ-София в общините от Софийска област.

Изграждането на фотоволтаични системи, земеделски дейности, като пчеларство и отглеждането на малини и ягоди, социалните дейности и изграждане на ВиК инфраструктура, бяха основните теми на разговори с посетителите на приемните.

Най-често задаваните въпроси бяха за възможностите за европейско финансиране на възобновяемите енергийни източници за битови нужди, за мерките за насърчаване на заетостта и подобряване на социалните услуги в общините, както и към предстоящи инвестиции във ВиК инфраструктурата. Подпомагането на  земеделска и неземеделска дейност в селските райони, също бяха във фокуса на разговорите с посетители на приемните. Жители на областта проявиха и специален интерес към възможностите за развитие на образователни политики и инфраструктура.

Обсъдени бяха и други разнообразни теми, свързани с отворени и предстоящи възможности за европейско финансиране.

Лятната информационна кампания на Областен информационен център София-град и София-област в Софийска област се проведе в периода 1 юни – 6 юли 2022 година. Нейната цел е да се разшири и улесни достъпа на гражданите до информационните услуги на Областния информационен център.

 

ОИЦ-София (Договор № BG05SFOP001-4.007-0024-C01), изпълняван от Столична община) е част от мрежата от 27 информационни центъра, функциониращи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.