ОТЧЕТОХА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ВЪВЕДЕНИТЕ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНИ МЕРКИ В ЖИЛИЩНИ СГРАДИ ПО ПРОЕКТ

Експерти от екипа на ОИЦ-Бургас взеха участие в заключителната пресконференция организирана от Община Бургас по проект "Обновяване и прилагане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради на територията на град Бургас-етап 2", ДБФП №: BG16RFOP001-1.004-0014-C01, осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г.

На събитието бяха отчетени реализираните цели, заложени в проектното предложение за повишаване на енергийната ефективност и подобряване на жизнената среда в жилищния сектор в град Бургас, постигнати чрез извършено топлинно изолиране на външните стени, покриви и  подовите конструкции, подменени прозорци и външни врати с нови с PVC профили, осветителните тела в общите части с нови енергоспестяващи в 11 многофамилни жилищни сгради.

В резултат от въвеждането на мерките за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради е постигнато повишаване класа на енергийна ефективност до минимум клас "C" и намаляване на разходите за енергия, което ще доведе до  спестяване на 810 605,18 kWh/год. първична енергия и  205,10 т./г. емисии въглероден диоксид;

Идентифицираните и осъществени дейности по проекта са съобразени и с целите, заложени в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на град Бургас.

 

Областен Информационен Център – Бургас: тел.: 056/ 826 136, e-mail: oic.burgas@gmail.com;  адрес: ул. Княз Александър Батенберг 28 /Бизнес инкубатор/; web: www.eufunds.bg, www.burgas.bg; FB страница: Областен информационен център - Бургас