МИР ПРЕДСТАВИ ИНОВАЦИОННАТА СТРАТЕГИЯ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНА СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ НА ХИБРИДНО СЪБИТИЕ В БУРГАС

Екипът на Областен информационен център – Бургас взе участие в организираното от Министерството на иновациите и растежа представяне на проекта на актуализирана Иновационна стратегия за интелигентна специализация 2021 – 2027 г. (ИСИС).

Иновационната стратегия за интелигентна специализация е стратегическата рамка за устойчиво развитие, базирано на научни изследвания и иновации, на териториалния капацитет и амбиции на регионите и на широкото участие на заинтересованите страни. Стратегията играе централна роля за укрепването на регионалните иновационни екосистеми и стимулиране и поддържане икономическия растеж.

Стратегията е базисен програмен документ за определяне на целия комплекс от мерки за финансиране на иновации в програмен период 2021 – 2027 г., позволявайки на страната достъп до ресурсите по програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ и Програмата за научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация за периода 2021 – 2027 г.

На събитието, което бе открито от управителя на ОИЦ-Бургас Евелин Кузманов, Мария Тодорова, директор на дирекция "Политики и анализи" в Министерството на иновациите и растежа, представи проекта на ИСИС пред аудиторията от заинтересовани организации и бизнеси от града и региона. Присъединилите се към срещата, в залата и онлайн, получиха възможността да зададат своите въпроси и да обсъдят възможностите, които Стратегията ще отвори пред развитието на България и в частност Югоизточен регион на планиране с експерта от МИР.

Иновационната стратегия за интелигентна специализация 2021-2027 г. се предвижда да бъде приета от Министерския съвет през м. октомври 2022 г.

 

Областен Информационен Център – Бургас: тел.: 056/ 826 136, e-mail: oic.burgas@gmail.com;  адрес: ул. Княз Александър Батенберг 28 /Бизнес инкубатор/; web: www.eufunds.bg, www.burgas.bg; FB страница: Областен информационен център - Бургас