ОИЦ-Ловеч взе участие в трудова борса в Ловеч

На 27 септември 2022 г. Областен информационен център – Ловеч взе участие в организираната от Дирекция „Бюро по труда“ – Ловеч обща трудова борса.  

В събитието участваха общо 12 ключови работодатели от област Ловеч, като присъстваха и фирми от гр. Плевен и гр. Севлиево. Повечето представени компании осъществяват дейност в областта на: производство на електронни и електрически части и устройства за автомобили; производство на други части и принадлежности за автомобили; шивашка промишленост; месопреработвателна промишленост; производство на фуражни храни и други. Присъстваха и партньори от „Кариерен център към ДРСЗ – Ловеч и  Военно окръжие -  Ловеч.

Търсещите работа лица, които взеха участие в мероприятието бяха 71 лица, сред които 12 младежи до 29 годишна възраст, и в т.ч. три лица до 24 г.

Борсата бе открита от Директора на ДБТ – Ловеч Ирина Митева, която приветства участниците и покани представителите на Областен информационен център – Ловеч да представят актуални възможности в подкрепа на бизнеса. Екипът на ОИЦ-Ловеч предостави информация за актуални и основно предстоящи възможности в областта на енергийната ефективност за индустрията, сектора на търговията, услугите и туризма, както и решения за ИКТ технологии и киберсигурност за бизнеса. 

Събитието продължи с представяне на работодателски организации. Единадесет присъстващи работодатели заявиха потребности от персонал, като обявиха общо 131 работни места. Преобладаващо фирмите търсят длъжностите екструдерист, шивач, машинен оператор, производство на керамични изделия, работник, подови облицовки и настилки,  оператор, производствена линия и обслужващ работник, промишлено производство.

ОИЦ – Ловеч е част от Мрежата от 27 Областни информационни центрове за популяризиране на политиката на ЕФСУ в Р България.

За допълнителна информация:

Име на служител: Росица Кривирадева,

Длъжност: експерт КИЛ

Тел.: 068 604 297; e-mail: oic.lovetch@gmail.com