ОИЦ – Ловеч проведе традиционна работна среща с координаторите на НСМ и НССЗ - Ловеч

     На 28 септември 2022 г. от 14:00 ч. в залата на Областен информационен център - Ловеч, Барокови къщи, се проведе работна среща между екипите на ОИЦ-Ловеч и  Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) – териториален офис Ловеч. Регионалният координатор на НССЗ и Национална селска мрежа за област Ловеч –Петьо Стоев представи актуалните до 25 ноември тази година възможности за финансиране на проектни инициативи на селските общини по четирите процедури по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020, като акцентира върху най-новата и търсена възможност за енергийна ефективност. Процедура BG06RDNP001-7.020 – „Енергийна ефективност“ подкрепя мерки за реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на общински сгради, в които се предоставят обществени услуги, с цел подобряване на тяхната енергийна ефективност, включително инвестиции за производство на енергия от ВЕИ за собствено потребление под формата на електрическа и /или топлинна енергия, или енергия за охлаждане, ако не надхвърлят необходимото количество енергия за покриване нуждите на общинската сграда. Двата екипа обсъдиха възможностите и по останалите три отворени процедури, а именно: BG06RDNP001-7.017 - Улици „Строителство, реконструкция и/или рехабилитация на нови и съществуващи улици и тротоари и съоръженията и принадлежностите към тях“; BG06RDNP001-7.019 - Пътища „Строителство, реконструкция и/или рехабилитация на съществуващи общински пътища и съоръженията и принадлежностите към тях“ и BG06RDNP001-7.021 - Вода „Изграждане, реконструкция и/или рехабилитация на водоснабдителни системи и съоръжения в агломерации с под 2000 е.ж. в селските райони“.

Дискутирани бяха и предстоящите приеми по подмерки от Програмата, съгласно Индикативната годишна работна програма на ПРСР 2014-2020, които се очаква да бъдат отворени всеки момент - под-мярка 6.1 "Стартова помощ за млади земеделски стопани" от мярка 6 "Развитие на стопанства и предприятия" и под-мярка 6.4 "Подкрепа за неземеделски дейности", за които екипът на ОИЦ-Ловеч традиционно има най-много запитвания.

Екипните срещи между двата офиса се превърнаха в традиционни през годините и допринасят много за ползотворния обмен на информация.

 

ОИЦ – Ловеч е част от Мрежата от 27 областни информационни центрове за популяризиране на политиката на ЕСИФ в Р България.

За допълнителна информация:

Име на служител: Росица Кривирадева

Длъжност: експерт „Комуникация, информация и логистика“

Тел.: 068 604 297; e-mail: oic.lovetch@gmail.com