ВОДОЛАЗИ ИЗВАДИХА ДЕСЕТКИ КИЛОГРАМИ ОТПАДЪЦИ КРАЙ МОСТА В БУРГАС

През уикенда Община Бургас проведе поредната екоинициатива по почистване на морското дъно в рамките на съвместния проект с Университет "Проф. д-р Асен Златаров" - "Повишаване на знанията за морската околна среда за устойчиво управление на морските ресурси и постигане целите на син растеж", финансиран по Програма за морско дело и рибарство 2014 – 2020 г., ДБФП № BG14MFOP001-6.004-0007-C01/МДР-ИП-01-237/14.12.2020 г.

Акцията беше посветена на Международния ден на Черно море. Повече от 10 водолази от СНЦ „Приятели на морето“ се включиха в начинанието, като извадиха десетки килограми отпадъци от водата край Моста. Той е един от символите на града, но за съжаление и едно от най-замърсените места в Бургаския залив.

Гмуркачите се натъкнаха на интересни предмети по морското дъно. Електрическа тротинетка, телефони, чинии, лъжици, очила и ретро фенерче се оказаха сред предметите, които лежаха на морското дъно.

В помощ на водолазите при изваждането на отпадъците се включиха и граждани, решили да се разходят по Моста в почивния слънчев ден.

Акцията продължи повече от час, а събраните отпадъци бяха извозени и депонирани от екипи на сметопочистващата фирма.

 

 

Областен Информационен Център – Бургас: тел.: 056/ 826 136, e-mail: oic.burgas@gmail.com;  адрес: ул. Княз Александър Батенберг 28 /Бизнес инкубатор/; web: www.eufunds.bg, www.burgas.bg; FB страница: Областен информационен център - Бургас