ОИЦ - Добрич с информационна кампания и срещи в Област Добрич

През месец ноември Областен информационен център – Добрич (ОИЦ-Добрич) ще участва в Общата кампания на Мрежата от ОИЦ за 2022 г., посветена на новите програми на България, съфинансирани от ЕС за програмен период 2021-2027 г. Целта е да се представят новите програми, съфинансирани със средства от Европейските фондове за споделено управление за периода 2021-2027 г. – приоритети, финансиране, съпоставка с предходния програмен период, предстоящи и отворени процедури за кандидатстване и т.н., както и да се популяризира националната законодателна рамка за новия програмен период.

Информационното  събитие, част от Общата инициатива за 2022 г., ще се проведе хибридно на 30 ноември 2022 г., от 9:30 часа в голяма заседателна зала, ет. 2, Община град Добрич и онлайн на страницата на центъра във Фейсбук.

Ноември месец ОИЦ-Добрич ще проведе и информационни събития на тема „Актуални възможности за финансиране с европейски средства“  както следва:

  • гр. Тервел - 16 ноември (сряда) 2022 г., от 10:00 часа, в заседателната зала на Община Тервел;
  • гр. Шабла - 18 ноември (петък) 2022 г., от 10:00 часа, в пленарната зала, ет. 2 на Община Шабла;
  • гр. Каварна - 22 ноември (вторник) 2022 г., от 10:00 часа, в заседателната зала, ет. 1 на Община Каварна;
  • с. Крушари – 24 ноември (четвъртък), от 15:00 в заседателната зала на община Крушари.

      По време на срещите ще бъдат представени актуални и предстоящи процедури за кандидатстване. Експертите от центъра ще запознаят присъстващите и с отворената процедура по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 г., възможности за финансиране на единични мерки за енергия от възобновяеми източници за домакинства, енергийна обновяване за общини, граждани и предприятия, и други. Присъстващите ще бъдат запознати и с начина на кандидатстване, критериите за оценка и договаряне.

      Всички събития на ОИЦ- Добрич са със свободен достъп и са напълно безплатни.

      Поканени са всички заинтересовани страни – потенциални и настоящи бенефициенти по програмите, местните власти, академичната общност, представители на бизнеса, младежи, медии, широка общественост и др.

       

      ОИЦ – Добрич  е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд

      Областен информационен център – Добрич

      Тел.: 058 602 758

      E-mail: oic_dobrich@abv.bg

      Facebook: https://www.facebook.com/oic.dobrch/

      Viber канал: https://bit.ly/3VWQbUQ

      YouTube канал: ОИЦ Добрич