СТАРТИРА ПРОЕКТ „ГРИЖА В ДОМА“ В ОБЩИНА ТВЪРДИЦА

Започна  изпълнението на дейностите по проект „Грижа в дома - община Твърдица”, по процедура, финансирана по Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027г., съфинансирана от Европейския съюз.

Общата стойност на проекта  възлиза на: 373 638.92 лв., а проектните дейности са за период от 14 месеца.

Основната цел на проект „Грижа в дома - община Твърдица“ е да се осигури подкрепа в домашна среда за лица с увреждания и възрастни хора, зависими от грижа на територията на град Твърдица и малките населени места в общината.

В изпълнение на дейностите по проекта ще бъде осигурена грижа в домашна среда на минимум 68 възрастни хора в невъзможност за самообслужване и лица с увреждания, като ще се разширят възможностите за предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда, включително и в контекста на евентуални пандемични ситуации.

Чрез изпълнението на дейностите по проекта се цели да се достигне до най-уязвимите групи от населението на община Твърдица, които ще могат да получат навременна и професионална подкрепа в зависимост от техните индивидуални потребности, чрез предоставяне на богат спектър от услуги в домашна среда.

Проекти по процедура BG05SFPR002-2.001 “Грижа в дома” изпълняват и Общините Сливен, Нова Загора и Котел. Общата стойност на финансирането за трите общини е в рамер на 3 904 052.86 лв.

Областен информационен център Сливен е част от Мрежата от 27 областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.