ОИЦ – СТАРА ЗАГОРА С ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА В ОБЩИНА МЪГЛИЖ

Надежда Живкова, експерт „Логистика и информация“ в Областен информационен център - Стара Загора представи под формата на презентация актуална информация относно възможностите за кандидатстване с европейски средства. Събитието се проведе в Народно читалище „Пробуда 1869г.“, град Мъглиж, област Стара Загора.

По време на събитието експертът на центъра запозна присъстващите в залата подробно със Споразумението за партньорство на България с ЕК, одобрените 10 програми, от които страната ни ще се възползва за усвояване на средства през програмен период 2021-2027. Обсъдени бяха условията по вече стартирали за прием на документи процедури, както и такива които предстоят да стартират. Експертите насочиха вниманието и към съществуващите в областта Местни инициативни групи (МИГ), които също ще бъдат вариант за реализиране на идеи с европейски средства. Стана ясно, че предстои създаването на ново партньорство между община Мъглиж и община Николаево.

Представители на община Мъглиж споделиха добрият опит, който вече имат в изпълнението на проекти с европейски средства и това, че готвят други такива, които да допринесат за създаването на привлекателна среда за живот в общината. В тази връзка общината подготвя проект по процедура „ Бъдеще за децата“, по програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027.,с краен срок за прием на документи – 20.02.2023г.

Събитието е част от информационната кампания на Областен информационен център - Стара Загора за 2023 година, която ще обхване 11-те общини на територията на област Стара Загора.

 

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 28 Областни информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз.