ОИЦ – СТАРА ЗАГОРА С ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА В ОБЩИНА БРАТЯ ДАСКАЛОВИ

Даниела Кънева, експерт „Информационно обслужване и услуги“ в Областен информационен център - Стара Загора представи под формата на презентация актуална информация относно възможностите за кандидатстване с европейски средства. Събитието се проведе в Народно читалище „Пейчо Минев – 1905 г.“, община Братя Даскалови, област Стара Загора.

По време на събитието експертът на центъра запозна присъстващите в залата подробно със Споразумението за партньорство на България с ЕК, одобрените 10 програми, от които страната ни ще се възползва за усвояване на средства през програмен период 2021-2027. Обсъдени бяха условията по вече стартирали за прием на документи процедури, както и такива които предстоят да стартират. Тя насочи вниманието и към съществуващата в областта Местна инициативна група (МИГ)- Брезово – Братя Даскалови, с чието съдействие участниците в срещата биха могли да реализират свои идеи с европейски средства.

Присъстващите в залата споделиха добрият опит, който вече имат в изпълнението на проекти с европейски средства и обсъдиха новите си идеи и намерения, които смятат да осъществят с подкрепата на европейските програми в България.

Събитието е част от информационната кампания на Областен информационен център - Стара Загора за 2023 година, която ще обхване 11-те общини на територията на област Стара Загора.

 

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 28 Областни информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз.