Ученичка от основно училище „Свети Никола“ - гр. Стара Загора с награда от конкурса „Проектирай ми пречиствателна станция“

Вероника Артинова от VII "в" клас на шесто основно училище „Свети Никола“ - гр. Стара Загора, получи награда от Министерството на околната среда и водите за участието си в конкурса „Проектирай ми пречиствателна станция“.

Общо 1 093 деца, ученици от 4 до 12 клас, взеха участие в конкурса, който бе организиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“

Съгласно регламента, само 16 от участниците бяха отличени с парична награда в размер на 500 лв., като рисунките им ще могат да бъдат копирани върху стените на някои от 16-те пречиствателни станции, изградени или рехабилитирани с финансови средства по програмата.  

Художниците проф. Петер Цанев и Борис Колев, и изкуствоведа Ивайло Милев в качеството им на професионално жури избраха победителите.

 

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 28 Областни информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз.