ОИЦ – БЛАГОЕВГРАД ПРЕДСТАВИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ПРОЕКТИ ПРЕД БИЗНЕСА В БЛАГОЕВГРАД

Екипът на Областен информационен център – Благоевград се включи в благотворителна изложба-базар, организирана от Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите в Благоевград и група „Арена Благоевград“, със съдействието на Община Благоевград.

В събитието под надслов „Заедно можем повече“ се включиха представители на общинското ръководство, на различни сектори на икономиката, държавни институции и граждани. В зала „Орфей“ в парк „Македония“ бяха подредени 125 картини от колекцията на благоевградчанина Георги Попов, предоставени от него с благотворителна цел за набиране на средства за лечение на двама благоевградчани.

Участие в събитието взе и директорът на Дирекция „Регионална служба по заетостта“ – Благоевград Станислава Поповска. Тя запозна присъстващите с процедурите с директно предоставяне към Агенция по заетостта, от които бизнесът може да се възползва.

Десислава Атанасова, експерт от ОИЦ – Благоевград, представи възможностите пред бизнеса за кандидатстване за европейско финансиране през настоящата 2023 г. Представени бяха предстоящи процедури по Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“, Програма „Развитие на човешките ресурси“, както и отворените в момента за кандидатстване от страна на бизнеса процедури от Националния план за възстановяване и устойчивост.

По време на форума експертите на ОИЦ – Благоевград отговаряха на конкретни въпроси, касаещи всички програми с европейско финансиране, които ще действат на територията на страната до 2027 година.

 

Областен информационен център - Благоевград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.

 

За допълнителна информация:

Елена Михова

Експерт „Комуникация, информация и логистика“

Тел.: 0893/33 67 28, e-mail: oic.blagoevgrad@gmail.com