Дискусия по проект за интеграция на уязвимите групи ще се проведе в Стара Загора

Сдружението с нестопанска цел „ Свят без граници“, в качеството си на партньор на Община Стара Загора по проект № BG05M9OP001-2.056-0001 „С грижа за всеки гражданин от уязвимите групи - успешен модел за социално-икономическа интеграция в Община Стара Загора“, организира провеждането на публично събитие - дискусия по текущото изпълнение на проекта.

Срещата ще се проведе на 23 март /четвъртък/ от 13:30 часа в Адвокатска колегия, ул. „Пазарска“ № 2.

Очакваните резултати от изпълнението на дейностите по проекта включват:

- намаляване на безработицата и повишаване на доходите на лицата от целевата група; - повишаване информираността на обществото и преодоляване на негативните нагласи; - придобиване или повишаване на професионална квалификация; - подобрен достъп до социални и здравни услуги;

- в резултат на проведените здравни профилактични прегледи ще се постигне превенция на заболявания;

- включване в обществени мероприятия на малцинствата;

- ще се постигнат реални и трайни резултати в образователната интеграция на учениците от етническите малцинства в Община Стара Загора.

Проектът ще повлияе пряко върху мотивацията на целевата група като гарантира в голяма степен намаляване на броя на ранно напускащите училище и осигуряване на по-високо образователно ниво. Постигнатите измерими резултати от проекта и създадените партньорства и мрежи ще бъдат добра база за развитие на социалната икономика в общината.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. Изпълнението му следва да приключи на 6 май тази година.

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 27 Областни информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз.