ЗАКУПУВАНЕ НА ЗЕМЕДЕЛСКА ТЕХНИКА Е ПОРЕДНИЯТ ПРОЕКТ, КОЙТО ЩЕ БЪДЕ ФИНАНСИРАН ЧРЕЗ МИГ ГЪЛЪБОВО – ОПАН

На 20 март председателят на УС на МИГ Гълъбово – Опан, инж. Пламен Бараков и  Стефка Иванова – представляващ „СТЕФКА ИВАНОВА – 2000“ ЕТ, подписаха тристранен договор с Държавен фонд „Земеделие“ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони по процедура чрез подбор на проектни предложения по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за Водено от общностите местно развитие на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“.

Местната инициативна група сключи своя тридесети договор за финансиране на проекти към Стратегията за Водено от общностите местно развитие на МИГ и девети по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от Стратегията за Водено от общностите местно развитие на СНЦ МИГ Гълъбово – Опан.

 Безвъзмездната финансова помощ се предоставя за реализирането на одобрен проект с наименование „Закупуване на земеделска техника и прикачен инвентар за нуждите на земеделското стопанство на Едноличен търговец „Стефка Иванова – 2000″“.

Стойността на одобрените за финансиране разходи е 208 430,00 лв., от които одобрена субсидия  – 104 215,00 лв.

Основната цел на проектното предложение е да се подобри цялостната ефективност на земеделското стопанство, чрез закупуването и въвеждането на нови и модерни активи, необходими за извършваните агротехнически мероприятия. Като допълнителна цел ще бъде постигнато подобряване на ресурсната ефективност, намаляване на процента на загубите на посевен материал и торове. С реализацията на проекта е предвидено и създаването на едно работно място.

Дейностите по проекта следва да приключат до 20.03.2026г.

 

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 27 Областни информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз.