ОБЩИНА БЕЛИЦА СТАРТИРА ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА „РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ“ 2014 -2020 г.

На 27.03.2023 г. в Община Белица започват работа 75 младежи по проект BG05M9OP001-1.001-0001 „Нова възможност за младежка заетост”, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и Инициатива за младежка заетост. Конкретен бенефициент по проекта е Агенцията по заетостта, като финансовата подкрепа се предоставя на Община Белица, в качеството й на работодател, който наема на работа безработни лица по проект– „Нова възможност за младежка заетост”.

На длъжностите „Общ работник“, „Озеленяване“ и „Поддръжка – спортни съоръжения“ са назначени младежи до 29 годишна възраст, които са регистрирани в Бюрото по труда, и са от населените места, където ще се извършват дейностите.

Очакваният резултат, от изпълнение на проектните дейности, е осигуряване на заетост, и възможността младежите да усвоят знания, да придобият трудови навици и опит. Срокът за изпълнение на дейностите по проекта е 4 месеца и следва да приключи не по-късно от 31.07.2023 г.

 

Областен информационен център - Благоевград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.

 

За допълнителна информация:

Десислава Атанасова

Експерт „Информационно обслужване и услуги“

Тел.: 0893/40 57 68, e-mail: oic.blagoevgrad@gmail.com