ОИЦ-Добрич взе участие в Специализира трудова борса в Добрич

Екипът от ОИЦ-Добрич запозна над 30 заинтересовани лица с дейността и услугите на центъра, които получиха експертна информация за възможностите за подкрепа както на бизнеса, така и на безработните лица от европейските програми за периода 2021-2027 г.

С работодателите, присъствали на Специализираната трудова борса в сферата на туризма, организирана от Дирекция „Бюро по труда“ Добрич, експертите обсъдиха предстоящите процедури за финансиране през 2023 г. по програмите на програмен период 2021-2027 г. Най-голям интерес имаше към планиране процедури на Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г. По процедура „Адаптиране на работна среда“, планирана да стартира през март 2023 г, предприятията ще бъдат подкрепени за разработване и прилагане на „зелени“ модели на организация на труд в предприятията си, осигуряване на здравословна и безопасна работно среда, грижа на здравето на работниците и др. Финансирането ще бъде в размер до 391 166 лв., като за микро, малки и средни предприятия не се изисква съфинансиране. Чрез процедурата „Нови умения“ работодателите  ще могат да повишат знанията и уменията на заетите лица в предприятията им, съобразно актуалните нужди на бизнеса. Финансовата подкрепа ще бъде в размер от 20 000 лв. до 391 166 лв., като интензитета на помощта ще бъде в рамките на 50% - 70%. Проектни предложения ще се приемат през последното тримесечие на 2023 г.

Безработните лица проявиха интерес към предстоящата възможност да повишат цифровите си умения по процедура „Дигитални умения“, която ще се изпълнява от Агенцията по заетостта, с финансовата подкрепа на Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г. Също така се запознаха и с условията на проект „Родители в заетост“, по който могат да ползват услугата „Детегледач“ или да бъдат наети като такива.

Всички заинтересовани лица получиха информационни и рекламни материали, осигурени от центъра.

 

ОИЦ – Добрич  е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.

 

Областен информационен център – Добрич

Тел.: 058 602 758

E-mail: oic_dobrich@abv.bg

Facebook: https://www.facebook.com/oic.dobrch/

Viber канал: Областен информационен център - Добрич

YouTube канал: ОИЦ Добрич

www.eufunds.bg