Областен информационен център – Велико Търново се включи в 22-то издание на „Национални дни на кариерата“

Областен информационен център – Велико Търново се включи във форума „Национални дни на кариерата“, който се проведе на 4 април т.г. в Пети корпус на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Това бе 22-рото издание най-престижния кариерен форум у нас, който се организира от JobTiger и тази година се провежда в шест академични града в България.

Събитието бе открито от заместник областният управител Станислав Николов, който подчерта, че за Велико Търново като университетски център и град на младите хора, събитието е от изключителна важност, защото то е практически ориентирано към срещи и интервюта между младите хора и бъдещите им работодатели. Домакин на проявата бе ректорът на ВТУ проф. д-р Христо Бонджолов, а форумът бе уважен от заместник кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев, представители на работодателски организации, синдикати, финансови институции, търговски вериги, доставчици на услуги и над 20 фирми от региона. Основната цел на събитието бе работодателите да се срещнат със своите потенциални стажанти и служители, а студентите и служителите да открият възможности за професионална реализация.

В проявата се включиха много студенти, както и млади хора, които имаха възможност да разгледат фирмените информационни щандове, предлагащи възможности за атрактивни стажантски програми и за трудова заетост. Представителите на фирмите разясняваха спецификата на работата в различни сектори на бизнеса и даваха препоръки на младежите как да се представят успешно по време на интервю за работа, да изследват потенциала си и да създадат полезни връзки и контакти.

Екипът на Областен информационен център – Велико Търново раздаде на участниците в събитието свои информационни материали и брошури. На проявилите интерес бе предоставена и информация за възможностите, които предлагат новите програми за периода 2021-2027 г. на младите хора.

Първият форум „Национални дни на кариерата“ стартира през 2002 г., като за 22 години събитието се е утвърдило не само като най-мащабното кариерно развитие в страната, но и място, от където са започнали много кариерни пътища.

 

 

Областен информационен център - Велико Търново

бул. България №24

тел: 062 / 620 072

https://www.facebook.com/oic.vt