ОИЦ-СОФИЯ ИНФОРМИРА СТУДЕНТИ И ПРЕПОДАВАТЕЛИ ОТ ЛТУ

Проф. д-р Румен Томов откри организирана от екипа на ОИЦ-София и преподаватели от Факултета по екология и ландшафтна архитектура към Лесотехнически университет София информационна среща.

Студенти и преподаватели бяха запознати с напредъка по изпълнението на всички програми в обхвата на Кохезионната политика в България, както и с индикативните годишни работни програми за настоящата година.

Участниците в информационното събитие проявиха най-голям интерес към предстоящи процедури, тип конкурентен подбор по програма „Околна среда“ 2021-2027. Стана ясно, че през второто тримесечие на 2023 година предстои да се отвори прием на проектни предложения по процедура „Подобряване на природозащитното състояние на природни местообитания“. Допустими кандидати по процедурата ще бъдат общини и областни администрации, граждански организации, научни институти, природонаучни музеи, висши учебни заведения и РИОСВ. Ще се финансира изпълнението на мерки за подобряване на природозащитното състояние на природни местообитания, разписани в Националната рамка за приоритетни действия по Натура 2000.

По програма „Образование“ 2021-2027 предстои да се отвори процедура за подкрепа за развитие на  проектна докторантура. Основният фокус на процедурата е да се насърчи иновативното обучение на докторанти чрез стимулиране на свързаността между висшите училища и научните организации.

Предстои малка ваучерна схема по програма „Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“, което ще предоставя фокусирана подкрепа на български предприятия за по-широко използване на капацитета на научните организации.

В края на срещата експертите на ОИЦ-София благодариха за проведената информационна среща, която се реализира по покана на Лесотехнически университет София.

Проект BG05SFOP001-4.007-0024-C01 „Осигуряване ефективното функциониране на Областен информационен център София-град и София-област за периода 2022-2023”, финансиран от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд